Over LYNX

 
 
 

Tg. LYNX is in 2015 opgericht door Julia van de Graaff en Gonny Gaakeer. Bij Theaterproductiehuis Zeelandia speelden zij in Zeeuwse Vrouwen 1 en 2 (2009 en 2016) naar het boek van Kees Slager en King, sweet king (2012) van Paul Pourveur. King, sweet king werd geïnitieerd door Julia en was een voorstelling over het snoepimperium en familiebedrijf van Van Melle gebaseerd op interviews met de Zeeuws-Vlaamse familie van Julia.

Sinds november 2018 zet Julia van de Graaff zelfstandig Tg.LYNX voort.

Julia van de Graaff startte haar carrière bij het Nationale Toneel en speelde in de daaropvolgende jaren een keur aan rollen bij verschillende theatergezelschappen, waaronder Theaterhuis Alba, Mighty Society, Bonte Hond en Blau Hynder. Haar Poolse achtergrond zette zij eerder in in De Kantine van Polly Maggoo, een stuk over de Poolse vakbond Solidariteit, dat op Nederlandse festivals te zien was en op locatie op de scheepswerven in Gdańsk. Bij Golden Palace heeft, zij na haar opleiding, de grootste ontwikkeling als actrice en theatermaker doorgemaakt. Zij speelde daar in meerdere voorstellingen waaronder Feest, Contact, Snowbirds en Restaurant Amore. Bij Zeelandia was zij te zien in En/of van Judith Herzberg in regie van Ilmer Roozendaal. In 2016 en 2017 speelde zij bij Blau Hynder in Cleo & Lex van Simon Weeda in regie van Dick Hauser. Met deze voor haar geschreven muzikale bijna-monoloog toerde zij met saxofonist Anne Zwaga langs 80 huiskamers door heel Nederland.

Voor televisie speelde zij gastrollen in o.a. Boks, Keizer & de Boer, Spanga’s (terugkerende gastrol als Stella Piccaroon), Zestien Miljoen Rechters, Snuf de Hond en Flikken Maastricht. Ook had zij een vaste rol als Nadja in de Friese advocatenserie Dankert & Dankert van Steven de Jong.
Zij speelde in meerdere korte films, waaronder Roes van de Jeugd van Joël Duinkerke, Moker van Kuba Szutkowski en Edgar Kapp (Hiervoor ontving zij tijdens 48h Film Project Rotterdam de prijs voor Beste Actrice van Jury Loes Luca, Susan Visser en Shariff Nasr), Leeuw. Panter. Wolvin van Véras Fawaz (naast Ad van Kempen, Martin Koolhoven, Stella Bergsma en Stefano keizers) en Zwart van Tommie Geraedts.

 

 
 
Line_rood.png
 
 
 
 

Agent:

GUIDO VAN HULZEN

guido@guidovanhulzen.com