Over LYNX

 
 
 

LYNX is in 2015 opgericht door Julia van de Graaff en Gonny Gaakeer. Sinds november 2018 zet Julia van de Graaff zelfstandig LYNX voort.

Julia van de Graaff startte haar carrière bij het Nationale Toneel en speelde in de daaropvolgende jaren een keur aan rollen bij verschillende theatergezelschappen, waaronder Theaterhuis Alba, Mighty Society en Bonte Hond. Haar Poolse achtergrond zette zij in in De Kantine van Polly Maggoo, een stuk over de Poolse vakbond Solidariteit, dat op Nederlandse festivals te zien was en op locatie op de scheepswerven in Gdańsk. (Julia’s uit het Pools naar Nederlands vertaalde interviews met activisten van de vakbond lagen aan de basis van het stuk van Mathijs Verboom.) Bij Golden Palace heeft, zij na haar opleiding, de grootste ontwikkeling als actrice en theatermaker doorgemaakt. Zij speelde daar in meerdere voorstellingen waaronder Feest, Snowbirds, Contact, Remboe Village, Rampentraining Voor Stewardessen en Restaurant Amore. In 2007 maakte zij bij Branoul haar eerste eigen voorstelling, Deathkit en vertaalde en bewerkte hiervoor de roman van Susan Sontag. Bij Theaterproductiehuis Zeelandia was zij te zien in Zeeuwse Vrouwen 1 en 2 (2009 en 2016) naar het boek van Kees Slager in regie van Dic van Duin, En/of (2014) van Judith Herzberg in regie van Ilmer Roozendaal en King, sweet king (2012) van Paul Pourveur in een regie van Paul Knieriem. King, sweet king werd geïnitieerd door Julia en was een voorstelling over het snoepimperium en familiebedrijf van Van Melle gebaseerd op interviews met de Zeeuws-Vlaamse familie van Julia. In 2016 en 2017 speelde zij bij Blau Hynder in Cleo & Lex van Simon Weeda in regie van Dick Hauser. Met deze voor haar geschreven muzikale bijna-monoloog toerde zij met saxofonist Anne Zwaga langs 80 huiskamers door heel Nederland.

Voor televisie speelde zij gastrollen in o.a. Boks, Keizer & de Boer, Spanga’s (terugkerende gastrol als Stella Piccaroon), Zestien Miljoen Rechters (Bijlmernoodweer van Martijn Winkler), Snuf de Hond en Flikken Maastricht. Ook had zij een vaste rol als Nadja in de Friese advocatenserie Dankert & Dankert van Steven de Jong.
Zij speelde in meerdere korte films, waaronder Roes van de Jeugd van Joël Duinkerke, Moker van Kuba Szutkowski en Edgar Kapp (Hiervoor ontving zij tijdens 48h Film Project Rotterdam de prijs voor Beste Actrice van Jury Loes Luca, Susan Visser en Shariff Nasr), Leeuw. Panter. Wolvin. van Véras Fawaz (naast Ad van Kempen, Martin Koolhoven, Stella Bergsma en Stefano keizers) en Zwart van Tommie Geraedts.

 

 
 
Line_rood.png
 
 
 
 

Agent:

GUIDO VAN HULZEN

guido@guidovanhulzen.com