Over ons

 
 
 

Tg. LYNX is in 2015 opgericht door Julia van de Graaff en Gonny Gaakeer. Zij ontmoetten elkaar op de acteursopleiding van de Toneelacademie Maastricht en hebben daarna hun sporen verdiend in het Nederlandse theater.

Julia van de Graaff startte haar carrière bij het Nationale Toneel en speelde in de daaropvolgende jaren een keur aan rollen bij verschillende theatergezelschappen, waaronder Theaterhuis Alba, Mighty Society, Bonte Hond en Blau Hynder. Haar Poolse achtergrond zette zij eerder in in De Kantine van Polly Maggoo, een stuk over de Poolse vakbond Solidariteit, dat op Nederlandse festivals te zien was en op locatie op de scheepswerven in Gdańsk. Bij Golden Palace heeft, zij na haar opleiding, de grootste ontwikkeling als actrice en theatermaker doorgemaakt. Zij speelde daar in meerdere voorstellingen waaronder Feest, Contact, Snowbirds en Restaurant Amore. 

 

 
 
 
 
Line_rood.png

Gonny Gaakeer speelde na haar opleiding bij het Nationale Toneel, NNT, het OT, Tryater en de Trust. Bij ZTHollandia speelde zij in De Val van de Goden / Der Fall der Götter in regie van Johan Simons en Paul Koek en toerde met die voorstelling langs vele internationale festivals. Gonny Gaakeer heeft in de loop der jaren in zowel Duits- als Friestalige voorstellingen gespeeld. In Duitsland speelde zij o.a. bij SIGNA.dk, Schauspielhaus Köln, Volksbühne Berlin en in de Duitse versie van Rainer Maria van De Warme Winkel. 
Sinds 2004 werkt zij met ‘Das Letzte Kleinod’. Met DLK speelde zij veelvuldig in Duitse havens, in Israel en Tanzania. DLK maakt documentair theater met thema’s als scheepvaart en vluchtelingen.

 
 
 Gonny Gaakeer

Gonny Gaakeer

 
 
 

Gonny Gaakeer en Julia van de Graaff initieerden voor het eerst samen voorstellingen bij productiehuis Zeelandia. Dat heeft geresulteerd in de grootse publieksuccessen ‘Zeeuwse Vrouwen’ (2009) en ‘Zeeuwse Vrouwen 2’ (2016) van Kees Slager, een idee en concept van Gonny. ‘King, sweet King’ (2012) van Paul Pourveur was een voorstelling over het snoepimperium en familiebedrijf van Melle gebaseerd op de Zeeuwsvlaamse familie van Julia. Bij Zeelandia vonden Julia en Gonny hun eigen stijl. Om muziektheater te kunnen blijven maken dat gebaseerd is op historisch, documentair materiaal bundelen zij nu hun krachten in Tg. LYNX.

 
 
 
 
 
 

Agent:

GUIDO VAN HULZEN

guido@guidovanhulzen.com

 
 
 

Compilatie van 60 sec film en tv werk

“Der Fall der Götter” in de Volksbühne Berlin

 
 

Agent Keulen:
Zentralbüro
Sandra Lampugnani
Apostelnstrasse 11
D-50667 Köln
+49 221 29076870